dinsdag 21 juli 2009

Paniek zaaien om business te doen draaien


Baby delivered prematurely from swine flu patient dies

(CNN) - De premature baby van een moeder met Mexicaanse griep overleed na de geboorte.
Parker Christine Opdyke werd 14 weken te vroeg geboren in het Wellington Regional Medical Center in Florida's Palm Beach County.
Haar moeder, Aubrey Opdyke, werd in een medisch geïnduceerde coma gelegd op 3 juni om de baby zoveel mogelijk zuurstof te geven. Maar artsen hebben de moeder verlost van haar baby omdat ze een klaplong kreeg.
Aubrey Opdyke blijft comateus en in kritieke toestand.
Maandag waren geen verdere gegevens beschikbaar. Pogingen van CNN om de familie te contacteren zijn vruchteloos gebleken.
Zelfs onder de beste omstandigheden zijn de overlevingskansen van een baby di op 27 weken op de wereld komt sterk gereduceerd.
Palm Beach County heeft 247 bevestigde gevallen van het H1N1-virus, bekend als varkens griep, maar slechts één overlijden. Eind juni, overleed een 25-jarige zwangere vrouw , maar haar baby overleefde.
Zwangere vrouwen moeten extra alert zijn en van de eerste tekenen van een mogelijk griep antivirale geneesmiddelen vragen.
Het wordt zwangere vrouwen zelfs aangeraden om naast het nieuwe vaccin van wanneer het beschikbaar is toch ook de klassieke griepprik te vragen.

Dit bericht toont wat de nieuwe tactiek is van Big Pharma. De bevolking begint stilaan in te zien dat deze griep haast niet erger is dan de gewone griep en de paniek ebt weg.
Nieuwe markt gezocht dan maar. Je kan de productie van Tamilflu en dergelijke toch niet verminderen.
En wat een beter doelpubliek dan zwangere vrouwen?
Niemand wil risico's nemen voor zijn kind, mensen gaan zich wapenen tegen het schulgevoel dat zou opkomen moest er iets mis gaan met de zwangerschap of de baby
Zwangere vrouwen zijn daarnaast nog eens emotioneler en vatbaarder voor suggestie.

En als we dan het hierboven geciteerde artikel even dieper bekijken:
Punt één, het gaat dus strict gezien om een foetus van 6 maanden, niet om een baby. Veel hoeft er dan al niet mis te gaan.
Twee, de moeder werd in een artificiële coma gebracht. Welke medicatie wordt daar bij gebruikt? Het zal wel niet om een asprientje gaan. Wat doet dit met een foetus?
Derde punt: CNN was niet in staat om de familie te contacteren. Is dat niet eigenaardig? Als een instituut als CNN iemand niet kan bereiken, is daar dan niet een grondige reden voor? Wat wordt hier verborgen voor het publiek?

Geen opmerkingen: