zondag 5 juli 2009

Honduras, weeral eens te ver van mijn bed


Honduras en wat er op dit moment daar staat te gebeuren is blijkbaar voor de Morgen tien regeltjes waard. De verbannen president Zelaya, democratisch verkozen en afgezet tijdens een militaire coup zegt vandaga terug te keren naar Honduras, ook al is dit tegen het advies van een aantal invloedrijke (in Honduras toch) mensen als de bisschop Oscar Rodriguez. De putchisten zeggen hem onmiddelijk te zullen vermoorden als hij voet aan wal zet.
Hij zou normaal vergezeld worden door onder andere prisdent Carrera van Ecuador.
Als je iets meer wil weten ga je best niet in onze kranten zoeken want daar vindt je dus maar 10 regeltjes, in de China Daily heb je een 40 regels, http://www.chinadaily.com.cn/world/2009-07/05/content_8379678.htm, op de website van CanadaInternational een vijftigtal regels http://www.radio-canada.ca/nouvelles/International/2009/07/04/003-Honduras-OEA.shtml

Maar ja, het feit dat Michael Jackson herdacht werd in het jubelpark is even belangrijk en interessant want krijgt evenveel regeltjes in de Morgen.
De Standaard doet iets beter met ook een artikeltje van 15 regeltjes (kleintjes) over de suporters van Zelaya die en masse naar het vliegveld willen.

2 opmerkingen:

De welvaartwatcher zei

En dat voor wat ooit nog eens een "linkse" krant zou zijn geweest.

Onze media zijn de hoeren van de commercie en en de slaven van de inlandse (inteeltse) politici geworden.

In de URL iets wat je ook niet in onze pers zal terugvinden.

Anoniem zei

Ik heb het aantal regels niet geteld, maar in de Solidair van vorige week was het een hele bladzijde over Honduras:
http://www.pvda.be/nieuws/artikel/honduras-staatsgreep-tegen-progressieve-president.html

en deze week zal het opnieuw zoveel zijn...