woensdag 8 juli 2009

Ook Kyoto op de G8 in Aquila


Blijkt dat ontwikkelingslanden zoals China naast hun etnische rellen met nog een heel ander soort probleem moet rekening houden.
De verandering in het klimaat slaat daar op het platte land veel erger toe dan in het westen.
Vandaar dat ze het westen vragen om de voorgestelde normen van het Kyoto-akkoord niet te moeten halen. Ze hebben vooreerst andere prioriteiten. Daarbij komt het dat niet zij maar de rijkste landen de grootste vervuilers zijn en deze zelf hun normen niet halen.
Vermoedelijk is het ook voor de ontwikkelingslanden een veel grotere economische inspanning om de normen te halen. Als het kapitaal al niet groot is, is het zwaarder investeren in nieuwe machines en technologiën.

http://www.chinadaily.com.cn/china/2009-06/18/content_8296959.htm
Armoede werd en zal zeker ook in de toekomst veroorzaakt worden door de klimaatsveranderingen. Grote overstromingen zijn nu al schering en inslag. Er werd al veel geïnvesteerd door de regering om mensen te reloceren wanneer ze in rampgebieden wonen. Ook worden maatregelen genomen om de landbouw aan de nieuwe omstandigheden aan te passen. Er wordt gezocht naar teelten die in overstromingsgebieden gedijen, of die bestand zijn tegen droogte. Wegen en bruggen worden verhoogd in overstromingsgebieden.
De rijke landen zijn de grootste oorzaak van de klimaatsverandering en zouden daarom jaarlijks 50 biljoen moeten opzij leggen om de ontwikkelingslanden te helpen om zich aan te passen aan de klimaatveranderingen.

http://timesofindia.indiatimes.com/India/Climate-change-could-help-terrorists-against-India/articleshow/4710313.cms
In India zien ze dan weer andere gevaren dreigen als resultaat van de klimaatsveranderingen.
Door het smelten van de sneeuw in het noorden, komen er passages vrij waar terroristen vrij spel hebben en langswaar klimaatvluchtelingen in horden zouden kunnen toestromen.
Het leger zal zich moeten verdelen tussen humanitaire hulp en het bestrijden van terroristen.

http://timesofindia.indiatimes.com/India/Emissions-by-rich-nations-up-by-10-in-16-yrs/articleshow/3756853.cms
Blijkt dat de ontwikkelingslanden veel minder emissie van broeikasgassen hebben dan de rijke landen. Turkije zou de hoogste groei in uitstoot hebben, met 95%, Australië en Canada 21%. Juist Duitsland en Groot-Brittanië zouden hun uitstoot hebben verminderd.

Geen opmerkingen: