donderdag 23 juli 2009

1 april !!! ??? Of grote kemel???


Wetenschap zoekt vrouwen om chocolade te eten

Britse wetenschappers zijn op zoek naar vrouwen die elke dag twee repen chocolade willen eten. Ze onderzoeken of pure chocolade het risico op een hartaandoening kan drukken. De onderzoekers zijn nog op zoek naar veertig proefpersonen. Ze moeten wel minimaal 75 jaar oud zijn, in de menopauze verkeren en behandeld zijn voor diabetes type 2.

De proefpersonen moeten elke dag twee repen extra sterke chocolade eten die speciaal voor het onderzoek werd gemaakt door Belgische chocolatiers. Een controlegroep zal elke dag twee repen normale chocolade krijgen, die het effect van een placebo heeft.

Beide groepen worden regelmatig onderzocht. De wetenschappers hopen op die manier het risico op een hartaandoening bij oudere vrouwen te laten dalen. (belga/gb)

Dit is natuurlijk grote zever. Hoe gaan ze nu voldoende vrouwen vinden van +75 die in de menopauze zijn? Het is zeer uitzonderlijk voor vrouwen om boven de 60 nog in de menopauzaal te zijn. Daaarbij moeten ze nog eens diabetes type 2 hebben? Ofwel gaat het hier om een tikfout of een grap die als waarheid wordt overgenomen. Weer knap van de morgen!

Geen opmerkingen: