maandag 13 april 2009

sexapeal


Voor wat het waard is, het is in ieder geval grappig. 
In 't kort zegt dit artikel dat wetenschappelijk onderzoek naar voortplanting en aantrekkingskracht één en ander heeft ontdekt:
Ene Karl Grammer en Elizabeth Oberzaucher hebben ontdekt dat wanneer vrouwen ovuleren een bepaalde stof afscheiden, copulins. De geur van deze stof zou heel aantrekkelijk zijn voor mannen. Wanneer ze copulins ontwaren gaat hun testosteron niveau spontaan de hoogte in met als gevolg dat ze androstenone uitscheiden wat dan weer als weerzinwekkend ervaren wordt door vrouwen die niet ovuleren. Deze biochemische oorlogsvoering gaat ongeweten zijn gang over heel de wereld.

We zijn ons bwust van een duizendtal verschillende geuren maar ongeweten zijn er nog duizenden meer die ons leven bepalen.
Onbewust ruiken we wanneer een vrouw rijp is voor bevruchting en dat een mans testosteronniveau hoog staat. Allemaal een kwestie van reproductie en het voortbestaan van de soort.

In een recente studie liet ene Dr Berman vrouwen aan mannen t-shirts ruiken.
De vrouwen voelden zich meest aangetrokken tot mannen met een verschillende MHC (verzameling genen die verband houdt met het immuunsysteem) dan zijzelf. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het nageslacht zo groot mogelijke kansen krijgt. Ook bleek uit deze studie dat vrouwen die aan de pil waren  (en waar dus een loopje genomen wordt met de hormonenhuishouding want het lichaam wordt wijsgemaakt dat het zwanger is) de t-shirts verkozen van mannen die gelijkaardige MHC hadden.
Evenzo blijkt dat vrouwen die ovuleren een hoger toonklank gebruiken zodat ze ook daardoor aantrekkelijker zijn voor mannen. (Daar gaat het fabeltje dat vrouwen met een lage stem sexy zouden zijn en ben ik weer een illusie armer)

Verder vertelt het artikel nog wat onzin zoals dat symetrische aangezichten aantrekkelijker zouden zijn (ja, bij een barbypop) en dat een gezicht horizontaal in drie perfect gelijke delen moet kunnen verdeeld worden om mooi gevonden te worden (maar dat wist Da Vinci al, nieuws met een baard dus)
Ook zouden mannen met geld aantrekkelijker zijn maar is dat nieuws? Moest er daar iemand onderzoek naar doen?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind mannen met een grote pik ook wel aantrekkelijk.

Ti lli zei

@ anoniem, it aint the meat, its the motion....

Anoniem zei

Oei, je doet zelfs mij blozen !

Onnozel manneke zei

Ik begrijp de meeste redeneringen wel, behalve die over de aantrekkelijkheid van mannen met geld. Geld maakt toch niet gelukkig ?