zondag 19 april 2009

Prof zoekt oorzaak bij crisis na nieuw gezinsdrama in VS

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/823743/2009/04/19/Prof-zoekt-oorzaak-bij-crisis-na-nieuw-gezinsdrama-in-VS.dhtml

In de Amerikaanse staat Maryland heeft een nieuw gezinsdrama plaatsgevonden in Middletown. De 34-jarige Christopher Alan Wood zou zijn echtgenote Francis Billotti-Wood (33), hun zoontjes van 5 en 4 jaar oud en hun dochtertje van 2 hebben gedood in hun woning. Vervolgens pleegde hij zelfmoord, verklaarde een officier van de lokale politie, Jennifer Bailey.

Wood gebruikte voor zijn zelfmoord een vuurwapen, maar de andere gezinsleden vertoonden meswonden. "Over het motief van dit drama is nog niets geweten", aldus Baily.

Crisis oorzaak?
De afgelopen maanden was er een golf van moordpartijen in de Verenigde Staten, waarvan zes sinds maart. Volgens experts bewijst dit dat de economische crisis voor meer geweld zorgt.

Er is geen onmiddellijk bewijs voor een rechtstreeks verband tussen de crisis en deze collectieve moorden. Toch ziet Jack Levin, professor aan de Northeaster University van Boston, duidelijke linken. "Een massamoordenaar is iemand die bijna altijd een rampzalig verlies heeft geleden. Dat is de link tussen recessie en massamoorden", legde hij uit. Hij verwijst naar het verlies van werk, geld of een stukgelopen relatie. (afp/sam)

Dat is het dus. De crisis is oorzaak van gezinsdrama's. Hoe komt het dat wij daar niet aan gedacht hebben? Natuurlijk is het dat. Het was ook de crisis die aan de basis lag van de gezinsdrama's van 2008 -2007 -2006 -2005 -2004 -2003....1999...

Ik kan me voorstellen dat de crisis of een relatiebreuk of wat dan ook een druppel kan zijn die een mechanisme van geweld doet triggeren. Maar, en ik weet dat ik dan weer steeds op de zelfde spijker klop, zou het ook niet kunnen dat die man onder psychopharmaca zat?

En btw, als je het arttikel in 'de Morgen' ziet men de vier foto's van het huis waar het gebeurd is, vraag je je dan ook af wat het werschil nog is met de rioolpers wat dit soort artikels betreft? 

1 opmerking:

Anoniem zei

Heeft men u nooit verteld dat de rijken spelletjes spelen? Naast de crisis en de dada van de anti-psychiatire, de medicatie, is er nog iets anders: mensen met totalitaire macht over vrijwel de gehele wereld willen ook spelletjes spelen. Naar verluidt moet dan iedereen meedoen. Vele soortgelijke incidenten zouden dus hun oorsprong kunnen hebben in een soort circusspelen, die de rijken organiseren. Naast de gladiatorengevechten in de Zuid-Afrikaanse, Braziliaanse, Amerikaanse, Franse en Engelse gevangenissen, zijn er ook de christene kinderen die in de buitenwereld voor de leeuwen (of wolven?) als voer worden geworpen. Niets onmenselijks is de Talmudische Joden vreemd.