zaterdag 11 april 2009

Hongerstaking

Hongerstaking. Ik kan me dat niet voorstellen, ik eet te graag. Maar dat de sanspapiers nu al vijftig dagen bezig zijn vind ik ongelooflijk. En onverantwoord. Niet van hen, zij konden op voorhand niet weten dat onze regering en in 't bijzonder Turtelboom zo laf  zou zijn en niets ondernemen. Wachten. Op zijn beloop laten. Ze zullen uiteindelijk wel aan het eten gaan.
Of niet. En er wordt  ondertussen nog steeds niet geregeerd. Ja, lopende zaken zouden opgevolgd worden.
De sanspapiers gaan niet lopen, dat is duidelijk. Ze moeten dus niet opgevolgd worden.
Tot het te laat is en er doden vallen. Maar ook geen erg zeker? 't Zijn sanspapiers, geen papiermolen als ze sterven.

Evo Morales, de president van Bolivië wil op deze manier zijn oppostiepartij er toe brengen om verkiezingen uit te schrijven. Maar deze zijn er niet happig op omdat ze vermoeden dat Morales nog eens een legislatuur zal regeren. En dat zint hen niet. Ik vermoed dat dat ook de VS niet zint want ze hebben er in het verleden alles aan gedaan om hem van het presidentschap af te houden.
Morales is immers een man uit het volk. De eerste indiaan die het tot president schopt. En iemand die niet zo'n gewillige lakei is van de VS. 
Wat was het in die posting van gisteren weer dat er nodig was voor de aanmaak van batterijen? Juist, lithium. En waar is dat te vinden? Juist in Bolivië...

1 opmerking:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Degenen die de sans-papiers naar hier hebben gehaald, zijn net zoals de sans-papiers en diegenen die ze met graagte regulariseren geen heel klein beetje in rechten van de mens of democratie geïnteresseerd, laat staan in de verdediging van de belangen daarvan.

Deze sans-papiers oftwel mensen zonder papieren, of gewoon correcter illegalen, zijn hier niet om de democratie te versterken maar om die af te bouwen, of aan dat woord elke betekenis te ontnemen. Ze zouden u recht in uw gezicht uitlachen als u het erover zou hebben. De rechten van de mens of de democratie laten hen, de mensenhandelaars, Joëlle Milquet of Marie Arena volstrekt onverschillig.

Ik moet de eerste socialist trouwens nog tegenkomen die democraat is. En over de Franstalige christen-democraten en liberalen hoeven we het niet eens te hebben, laat staan over het FDF.