maandag 6 april 2009

The day after

De Vlaamse Ardennen likken hun wonden. De bomen kijken treurig naar de blikken, broodzakken, energydrinkzakjes en ander zwerfvuil. De stilte keert terug.
Eén dag weer, mochten we , zo lijkt het , een derde van Vlaanderen ontvangen. En we speelden gastheer. Want zo'n evenement brengt volk, en volk consumeert...

De autochtonen leven weer een dag minder lang door de opgebouwde frustraties van weer eens aan de kant moeten gaan staan op gebod van een machtswellusteling, een gesjeesde flik met een pin-pongpallet in zijn hand De dolgedraaide massa waant zich even in een ralley  en verkeer noch regels respecterend zich een weg baant naar de volgende helling. Misschien nog even een flits (goed dat het maar een flits is want wie probeert mensen eigenlijk wijs te maken dat die dingen die mensen-op-fietsen dragen estetisch zelfs maar door de beugel kunnen?) kunnen waarnemen van een wielerheld die nog sneller omhoogklimt. (waar eindigt dat? Met de 'speed of sound' en dan niet meer waarneembaar? Daar zullen ze wel op tijd een stop opzetten want niet waarneembaar= niks meer te zien hé)

Een dag weer hadden we alle aandacht (het is te zeggen, de aandacht die niet naar de renners zelf ging) en dan worden we weer vergeten. Kan men ons weer links laten liggen  want die boerkes uit de Vlaamse Ardennen doen er niet toe. Die kan je gemakkelijk vanalles wijs maken en met een kluitje in het riet weg sturen. Einde beschaving, die trekken hun plan wel...

3 opmerkingen:

de zeggenschap zei

De duurste clowns in het circus van het leven hebben steeds voorrang. En de boeren, die ploegen altijd maar voort, ook al weten ze dat met ploegen geen rooie, gekloven duit te verdienen is.
Zij moeten het stellen met een blik op oneindig. Pas daar eindigt hun veld.
Of begint het daar?

Baslius van Zeverkonten-de Pravda zei

Vreemd ... in mijn ervaring: hoe linkser én intellectueler, hoe méér minachting voor mensen die in het zweet huns aanschijns werken ... Waar komt dat van?

Ti lli zei

Tja, dan zal ik noch links noch intellectueel zijn want ik heb bewondering voor mensen die werken voor hun kost. Er lopen er teveel rond (en dan ook linksen en intellectuelen) die doen alsof ze iets doen voor de kost.)