vrijdag 17 april 2009

Frankrijk bijna monopolie op onze electriciteit

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=PM294249

Frankrijk zal dus waarschijnlijk een bijna mopolie hebben op onze elektriciteit. Dat dit nu Frankrijk is of Duitsland of Engeland maakt mij niet uit. Het lijkt me gewoon geen goed idee om voor iets dat toch van levensbelang is bijna volledig afhankelijk te zijn, het lijkt me zeer gevaarlijk. Het land in kwestie kan ons dan gewoon in de tang houden. Niet akkoord binnen Europa met het monopolieland zijn standpunt? Sorry, dan gaan de energieprijzen toevallig omhoog. Zie wat er gebeurde met de gastoevoer naar Oekrainië. Ook de afhankelijkheid van olie doet een land vaak zich in allerlei bochten wringen

Zou het dan toch niet een goed idee zijn om een aantal nutssectoren te nationaliseren?De bankenaffaire zou allicht ook niet zo ver gekomen zijn. Maar wie heeft daar de politieke moed voor? Welke politicus durft dat idee zelfs maar onder ogen zien laat staan luidop opperen?

1 opmerking:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Mij maakt het wel wat uit welk land een monopolie heeft over onze energiesector.

In het algemeen maakt het al vanuit welk land een van onze bedrijven wordt overgenomen. Denk maar aan de ramp die de Braziliaanse overname van InBev heeft betekend voor Vlamingen én Walen. De 'Latijnse' Braziliaanse broeders van de Walen, zien die laatsten trouwens tegenwoordig nog minder graag dan de volgzame Vlamingen, die je nog wat makkelijker kunt laten draven en slaven. De Brazilianen wisten zelfs niet eens dat er zoiets als sociale bescherming bestond en begonnen alvast lustig ontslagen te geven, zonder te beseffen dat opzeggingstermijn of -vergoeding verschuldigd was. Toen zij daar achter kwamen en merkten dat ingehuurde moordenaars ook niet zouden helpen om vooralsnog die wetten te omzeilen, zijn ze minder snel gaan ontslaan.

'Dat dit nu Duitsland of Engeland' zou zijn maakt wél een verschil. Frankrijk is op tal van niveaus aanwezig in België: Frankrijk beheerst het denken van onze vrijmetselaars, die op Parijs en niet op Londen zijn georiënteerd, en dat merk je aan de berichtgeving op de televisie en in andere media. Zelfs spel- en praatprogramma's raken doordrongen van de pro-Franse agenda en propaganda. Niet voor niets worden op bepaalde programma's voortdurend dezelfde mensen uitgenodigd, die snedige opmerkingen mogen maken naar de Nederlanders, bijvoorbeeld. Denk maar aan Rik Torfs.

De grootste boekenwinkelketen in België is Frans (Fnac). Uw Carrefour is Frans. Uw banken zijn Frans. U betaalt zich blauw aan energiekosten om een Franse elite in Parijs nog rijker te maken. De mensen die u op straat beledigen als ze u nog maar Nederlands horen denken, zijn Franstalig. De EU wordt overgenomen door de Fransen en daartoe pesten ze nu elke Vlaming Brussel uit: dan is de stad voor hen en controleren ze de volledige Europese Unie. De arrogantie is in dit land Frans. De adel en de haute finance is Frans. En de voorkeur van de Joden die nochtans meer op antisemitisme stuiten in het Franstalige landsgedeelte, is desalniettemin net zo goed Frans!

Waat haalt u het vandaan dat dit u onverschillig zou laten?

Ik weet dat ieder verkiest onder een Engelse of Duitse baas te werken, liever dan onder een Frans stuk onbenul zonder competentie dat zijn gebruik aan kennis en vaardigheid compenseert met arrogantie en veel patati patata en grote gebaren à la Chirac of Berlusconi.

Wanneer gaat dit eindelijk een keer dagen bij de 'mensen' van Stevaert en vooral bij Stevaert con sui zelf: de 'esprit latin' is antidemocratisch en strikt hiërarchisch machiavellistisch. Een valstrik die wordt verkocht met reclame over filosofen en auteurs die enkel in de Germaanse wereld, in Amsterdam, Brussel of Berlijn, refugie konden vinden voor het eeuwige Frankrijk van dictatoriale koningen, keizers, presidente, maarschalken en generaals.

Frankrijk leidt dit land naar de afgrond. Elke keer in een duizendjarige geschiedenis, als Frankrijk zich met onze gebieden bemoeit, is dit om er een volkerenmoord aan te richten en het land leeg te plunderen.

Wordt wakker.

Zelfs Walen ondergaan nu de arrogantie van de talrijke Franse immigranten die voor de gelegenheid hun slaven uit de koloniën hebben meegenomen. Elio di Rupo wil België misschien zelfs nog meer behouden vanwege de angst voor het altijd rechtse Frankrijk, dan voor de centen van Vlaanderen alleen.