woensdag 18 maart 2009

Weg met het godsdienst fundamentalisme !!

Je kan natuurlijk de uitspraken van de paus niet vergelijken met een wereldleider voor de islam wegens ontbrekend.


Wat we wel kunnen doen is kijken wat een imam zegt over een aantal belangrijke issues waar de huidige paus zich belachelijk in maakt en deze naast uitspraken van de paus zet.

Ik denk dat we dan tot de conclusie moeten komen dat qua fundamentalisme de paus niet moet onderdoen voor moslimfundamentalisten.


Holibi’s:

De Paus zegde dat Homoseksualiteit een objectieve stoornis is die indruist tegen alle natuurwetten. 

http://www.weljongniethetero.be/viewnews.asp?id=56

Paus veroordeeld abortus en homohuwelijken (13-01-2006)

In zijn toespraak aan het adres van Italiaanse politieke figuren zei de Paus ook dat het verkeerd is om 'homohuwelijken' te erkennen.

Benedictus herhaalde nogmaals de leer van de kerk op het gebied van abortus en de heiligheid van het huwelijk dat niet anders kan dan tussen een man en een vrouw. Daarmee haalde de Paus meteen twee grote en moeilijke thema's aan die de Italiaanse verkiezingen in April ongetwijfeld zullen beheersen.
De toespraak van de Paus werd op zijn beurt bijna onmiddellijk verworpen door de Italiaanse holebi-beweging. Zij noemen de toespraak een inmenging in de Italiaanse politiek.
Prodi is, sinds hij in juli van vorig jaar enkele homoactivisten ontmoette, een voorstander van beperkte rechten voor homoseksuele koppels. Hij is er echter niet voor te vinden om het huwelijk open te stellen zoals in Nederland, België en Spanje.

http://www.la-vita.nl/Nieuws/Dossiers/Dossier%20Vaticaan%202006.htm#9


Imams tegen homo's

Homoseksualiteit is een ziekte die schadelijk is voor de maatschappij en die vooral de jeugd bedreigt'', zei de Marokkaanse imam Khalil el-Moumni in het televisieprogramma Nova. En in NRC Handelsblad beaamden vier andere vooraanstaande imams die hier wonen en werken, dat ook zij homoseksualiteit scherp veroordelen. Homoseksuelen in Nederland zijn woedend. En zij niet alleen. Honderden mensen hebben afgelopen dagen de website van de Gaykrant bezocht waar je een boodschap voor de imams kunt achterlaten. Anderen, waaronder ex-scheidsrechter John Blankenstein (homo) hebben bij de politie een aanklacht ingediend omdat ze zich gekwetst voelen. Preken de imams onverdraagzaamheid?

 


holocaust

Paus Benedictus XVI, wiens beslissing om de excommunicatie van de Britse bisschop Richard Williamson op te heffen een storm van protest heeft ontketend. Williamson, die het bestaan van de gaskamers in de naziconcentratiekampen ontkent, werd met nog drie andere leden van de uiterst behoudende priesterbroederschap Pius X in 1988 tegen de wil van de toenmalige paus tot bisschop gewijd en vervolgens uit de kerk gezet. Ruim een week geleden hief Benedictus die excommunicatie op.

http://www.express.be/articles/nl/vipsweek/slechte-week-voor-paus-benedictus-xvi2/102710.htm


More recently, Holocaust denial references have crept into the Nation of Islam's tabloid, The Final Call. For example, in the May 6, 1991, issue, Abdul Allah Muhammad wrote, "...the four million extermination victims cited on the stone [at Auschwitz] was a blatant lie.... But the most astute Jewish mathematicians will ignore plain facts, continuing to bellow the six-million holocaust [sic] lie, and to condemn anyone who insists upon being intelligent enough to subtract three from six." In the October 6, 1992, issue of The Final Call, Muhammad referred to Simon Wiesenthal as "a so-called Nazi-hunter who has been proven to be a liar and a fraud"; this, too, repeats an allegation originating with the IHR.

http://www.nizkor.org/hweb/orgs/american/adl/uncommon-ground/noi-and-denial.html

 

abortus

Paus Benedictus XVI heeft nog maar eens scherp uitgehaald naar abortus en homohuwelijken. Vooral de medicijnen die bij een abortus worden voorgeschreven moeten, volgens de Paus, achterwege gelaten worden omdat zij de moeilijke keuze van het nemen van een menselijk leven verlichten.

http://www.la-vita.nl/Nieuws/Dossiers/Dossier%20Vaticaan%202006.htm#9

In zijn toespraak aan het adres van Italiaanse politieke figuren zei de Paus ook dat het verkeerd is om 'homohuwelijken' te erkennen.

Benedictus herhaalde nogmaals de leer van de kerk op het gebied van abortus en de heiligheid van het huwelijk dat niet anders kan dan tussen een man en een vrouw. Daarmee haalde de Paus meteen twee grote en moeilijke thema's aan die de Italiaanse verkiezingen in April ongetwijfeld zullen beheersen.
De toespraak van de Paus werd op zijn beurt bijna onmiddellijk verworpen door de Italiaanse holebi-beweging. Zij noemen de toespraak een inmenging in de Italiaanse politiek.
Prodi is, sinds hij in juli van vorig jaar enkele homoactivisten ontmoette, een voorstander van beperkte rechten voor homoseksuele koppels. Hij is er echter niet voor te vinden om het huwelijk open te stellen zoals in Nederland, België en Spanje.


De Pakistaanse salafist Sayyid Abul Ala Maududi (1903-1979) (1) is een van de ideologische autoriteiten in de moslimfundamentalistische wereld die hun visie op anticonceptie en abortus uitvoerig beschreven hebben. In zijn boek “De geboortebeperkingsbeweging en de islam” (2) beziet hij anticonceptie en abortus in het licht van de geboortebeperking, die in zijn tijd door diverse regeringen en organisaties werd bepleit. Daarbij heeft hij het niet over opgelegde of afgedwongen vormen van geboortebeperking, maar uitsluitend over de vrijwillig toegepaste varianten. Maududi keert zich ronduit tegen anticonceptie en abortus. 

http://www.gebladerte.nl/11441f93.htm

 

Gezin en huwelijk

Paus Benedictus roept op tot verzet tegen hedonistische waarden (09-10-2006)

Paus Benedictus heeft in zijn preek zondag nogmaals een pleidooi afgestoken voor de bescherming van het christelijke huwelijk en de traditionele familiewaarden. Hij riep de stellen op om zich te verzetten tegen de moderne stromen die voortkomen uit het hedonisme.

“Mogen de christelijke stellen een gezin opbouwen dat open staat voor het leven en samen de vele complexe uitdagingen van onze tijd aankunnen.” aldus de kerkvader. “Er is een nood aan families die zich niet laten overdonderen door de moderne culturele stromen die voortvloeien uit het hedonisme en relativisme.”
De Paus heeft van de bescherming van het traditionele huwelijk zijn hoofddoel gemaakt tijdens zijn pontificaat. De Katholieke Kerk is tegenstander van scheidingen en andere vormen van huwelijken zoals die al in heel wat Europese landen bestaan. De Paus roept de verschillende leiders op om het de traditionele huwelijk mee te helpen beschermen.

http://www.la-vita.nl/Nieuws/Dossiers/Dossier%20Vaticaan%202006.htm

De geboortebeperkingsgedachte heeft volgens Maududi zijn wortels in het kapitalisme en het materialisme dat daarmee gepaard gaat. Het kapitalisme heeft in zijn ogen de “natuurlijke arbeidsverdeling” tussen man en vrouw, bepaald door “de goddelijke orde”, overhoop gehaald. De reactionaire en seksistische ideoloog vindt dat het de natuurlijke taak van vrouwen is om kinderen op te voeden en het huishouden te doen, en dat het aan de mannen is om buitenshuis te werken om de kost te verdienen. De moderne kapitalistische maatschappij zou de vrouwen echter hebben vergiftigd met materialisme en egoïsme. Vrouwen zouden inmiddels zo verwend zijn dat zij hun eigen gezondheid niet willen laten lijden onder een zwangerschap of opvoedkundige taken. Ook zouden zij terugschrikken voor de kosten van het opvoeden van een kind, terwijl ze wel “miljoenen” uit zouden geven om er mooier uit te zien.

http://www.gebladerte.nl/11441f93.htm

 

AIDS

Benedictus XVI zei tijdens een geïmproviseerde persconferentie in het vliegtuig aan journalisten dat hij niet gelooft dat het condoom de aids-problemen van Afrika kan oplossen. De paus vertelde de journalisten dat hij deze reis wil benutten als een kans om op te roepen tot internationale solidariteit. (belga/bf)

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/773462/2009/03/17/Paus-in-Afrika-Condoom-kan-aidsprobleem-niet-oplossen.dhtml

CONAKRY, 13 augustus 2007 (InfoSud/vertaling IPS) - Lange tijd kregen de imams tijdens het vrijdaggebed in de moskeeën van Conakry het woord “aids” niet over hun lippen. Nadat een imam aan de ziekte overleed, besloten de religieuze leiders samen met hulporganisaties mee te werken aan de bewustmaking rond aids, met positieve resultaten. Het islamitische recept tegen aids is gebaseerd op trouw en geen seks voor het huwelijk, condooms blijven uit den boze.

http://www.mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2[art_id]=18846&cHash=a43946ec56



Geen opmerkingen: