zaterdag 28 maart 2009

Lange tenen !!!

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/buitenland/090326_Gazacartoon

do 26/03/09 21:56 –

De joodse gemeenschap is ontzet over een cartoon die de Israëlische inval in Gaza tot onderwerp heeft. "Het zijn zulke cartoons die vroeger hebben aangezet tot haat en die de weg bereidden voor de volkerenmoord", zeggen de joden.

De cartoon werd getekend door Pat Oliphant en gepubliceerd door kranten in de hele Verenigde Staten.

 De tekening stelt een reusachtige marcherende figuur voor zonder hoofd, die een grote davidsster voor zich uit draagt. De davidsster blijkt over tanden te beschikken en bedreigt als dusdanig een vrouw die de letters "Gaza" op haar kleren draagt.

 "Het beeld in deze cartoon bootst antisemitische propaganda na uit de nazi-en de sovjetperiode", zegt het Simon Wiesenthalcentrum in Los Angeles.

 Oliphant kwam eerder al in opspraak door een cartoon over de veiligheid van Chinees voedsel en een cartoon met een eenzijdig beeld van Arabieren. In 1976 won hij de Pulitzerprijs, de hoogste journalistieke onderscheiding in Amerika.

 Het Wiesenthalcentrum roept bedrijven op om de cartoon van hun websites te verwijderen.


Als je jezelf belachelijk of gehaat wil maken is de beste manier om dit te doen je rigide en té serieus voor te stellen, onbuigzaam of arrogant te zijn.

Het zal nu zo stilletjes aan aan het boeddhisme zijn zeker om zichzelf van hun kleinste kantje te laten zien?

Ratz is meester in het zich belachelijk maken, (lange tenen kan hij zich zelfs niet meer permitteren want dan kan hij de rest van zijn volgelingen in één kleine kapel steken) de moslims nemen hun schrifturen te letterlijk en autoritair en de joden tenslotte hebben tenen waar je straks niet meer naast kan stappen.

En wat het gehate cartoontje betreft, eerlijk gezegd vind ik het niet eens zo mooi of grappig. Maar het tekent wel de situatie zoals ik ze ook aanvoelde. En de waarheid kwets soms zeker?

1 opmerking:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Voor u de reactie krijgt van JA (Joods Actueel): het onderscheid tussen antizionisme en antisemitisme vervaagt en blablabla. Voilà, mijn werk zit er weer op voor vandaag. Eén ding is zeker: de intimidatie zal zeker afdoend blijken te zijn!