vrijdag 13 maart 2009

Hoe groot is die doofpot, hoeveel kan er nog bij?

De Wereldomroep

http://www.wereldomroep.nl/news/international/6213350/Twijfels-over-aankondiging-bloedbad-Winnenden

Waiblingen - De Duitse politie twijfelt aan de echtheid van de internet-chat, waarin de dader van het bloedbad in het Zuid-Duitse Winnenden zijn plannen aankondigde. Volgens een politie-woordvoerder is het zeer de vraag of de 17-jarige dader die mededeling zelf heeft gedaan. 

Verder werd bekend dat de jongen sinds vorig jaar vanwege een depressie onder psychiatrische behandeling stond. Hij brak de behandeling zelf af, zei minister van Binnenlandse Zaken Heribert Rech van de deelstaat Baden-Württemberg.

 

RTL

http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2009/03_maart/12/buitenland/0311_2215_verklaring_amokmaker_vals.xml

 

De aankondiging op internet van het bloedbad in Winnenden is mogelijk vals. Dat meldt de Duitse politie.

Onjuist

De politie meldde dat op de computer van de 17-jarige Tim Kreschmer bewijs was gevonden dat hij zijn daad in een chatroom op internet had aangekondigd. Maar dat blijkt nu onjuist te zijn.

Voorgelezen

De vermeende verklaring van de jongen was op een persconferentie voorgelezen door een minister van Baden-Württemberg. Hij zei dat er geen twijfel was dat de verklaring van de jongen was, voordat hij een bloedbad aanrichtte op zijn voormalige school. Uiteindelijk vielen er 16 doden.

Verhoren

De politie is nog mensen aan het verhoren die de tekst in de chatroom hebben gezien. Daaruit moet blijken wanneer de verklaring precies was te lezen, en of daaruit toch kan worden afgeleid of de verklaring echt is. Ook probeert de Duitse politie dat te achterhalen via de Amerikaanse servers waar de chatroom op draait.

 

BBC

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7939528.stm

German police say an internet warning which appeared to be from a youth who later carried out a deadly firearms attack on a school may have been fake.

The message was originally believed to have been posted by Tim Kretschmer six hours before he killed 15 people in the towns of Winnenden and Wendlingen.

But police later told the BBC they had been contacted by internet users and officials who doubted its origins.

They have filed a request for access to the website's US-based server.

Local police spokesman Klaus Hinderer told the BBC they had been alerted to a possible problem with the message by internet users and official sources on Thursday afternoon.

Regional police and Stuttgart prosecutors later released a statement confirming those concerns, saying that "doubts arose about the veracity of the internet chat".

The internet warning is revealed

Investigators said it appeared that Kretschmer's computer had not been used to send the message in question.

The German internet site on which the message was alleged to have been posted has been temporarily shut down.

It has been replaced by a message apparently from the website hosts saying: "No killing spree was announced here.

"We don't know what exactly the authorities claim to have found on the perpetrator's PC. Maybe he visited the site, but he definitely didn't write the post that went through the news, because that one never existed."

As the website's servers are based in the US, German police have filed an official request through Interpol to obtain permission to recover information stored on them

 

De Morgen

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/764593/2009/03/13/Politie-vindt-geen-boodschap-op-pc-van-dolle-schutter.dhtml

Twee dagen na de dolle schietpartij van Winnenden heeft de politie op de computer van de dader nog geen aanwijzing voor een aankondiging van het bloedbad met 16 doden gevonden. 

Valse boodschap
Hoe het tot de andersluidende verklaring van de minister van Binnenlandse Zaken Heribert Rech (CDU) van Baden-Württemberg gisteren is gekomen, is nog niet duidelijk, zei de perswoordvoerder van de politie in Waiblingen, Nikolaus Brenner, vanmorgen aan het Duitse persbureau dpa. "Mogelijk ging het om vervalste verklaring".

 

CNN

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/03/12/germany.school.shooting.women/index.html

A message on the Web site denied that any such messages had appeared there.

"No killing spree was announced here," the message on krautchan.net said.

The message also said the server was having trouble dealing with recent traffic and was going off line until the furor died down.

"There's nothing to see anyway, since the German press was unfortunately fooled (and probably not for the first time either) by a forgery," the posting said.

"Maybe he visited the site, but he definitely didn't write the post that went through the news, because that one never existed," the posting on krautchan.net said.

CNN was unable to reach the owner or owners of krautchan.net because they have registered with DomainsByProxy, which masks their real identities.

 

Na al die berichten kan je de vraag stellen: gaat het hier inderdaad om een grap, heeft iemand zo’n nood aan aandacht of is hier iets meer aan de hand. Ik zal niet snel een complot zoeken achter zaken, meestal zijn er andere verklaringen. Maar:

Waarom kwam het lezen van de boodschap voor de media van minister van Binnenlandse Zaken Heribert Rech (CDU) van Baden-Württemberg? Daardoor heeft het toch iets van een geloofwaardigheid. Of wordt toch verondersteld dat te hebben.

Het gegeven, dat die jongen het op voorhand aankondigt zou in ieder geval geruststellend zijn omdat het aangekondigd was, voorbereid, niet zomaar een wilde actie. Dus was die jongen wel degelijk bewust van wat hij deed. Dus werkte hij niet in een ‘waan’. Wel handig nu meer en meer mensen door beginnen hebben dat psychopharmaca vaak psychoses opwekt. En deze jongen kan het niet tegenspreken. Ook weer handig.

Het handigste natuurlijk is hetvolgende:

“CNN was unable to reach the owner or owners of krautchan.net because they have registered with DomainsByProxy, which masks their real identities.

 

Maar ik zal spoken zien zeker? Ik verbeeld memaar, net als meer en meer anderen, dat de Big Pharma iets anders beoogt dan het welzijn van de mensen.

Zie ook:

http://ericrosseel.blogspot.com/2009/03/dendermonde-samson-winninden.html 

http://blog.seniorennet.be/rilatine/

 

 

Geen opmerkingen: