maandag 9 maart 2009

Prins Laurent opent 1ste dierenwinkel


Het is dan zover. Het zat er al een tijdje aan te komen maar vanmorgen was het op het nieuws. De inkomsten van de koninklijke familie werden sterk onder de loupe genomen en nu het crisis is wordt het geld gevonden waar het ligt.

Het heet dan dat de dotaties voor de royals met de tijd zullen uitdoven. Logisch zou ik zo zeggen, ze zijn zelf meer dan aan het uitdoven. Weinig zin om Fabiola's inkomsten te vermeerderen. Waar zou ze het dan nog moeten insteken. Je kan toch maar één hoed per keer dragen enééns een hoed per dag geeft al zoveel gerief. Ze zou , indien haar dotatie toch zou toenemen in plaats van afnemen  een loods kunnen bijzetten om haar hoeden in op te bergen. Bij haar dood zou dat dan het Belgisch Hoedenmuseum museum kunnen worden. Imelda had haar schoenen, waarom Fabiola dan haar hoeden niet? Maar neen, haar inkomsten zullen uitdoven. De vraag is wie het eerste weg is, haar geld of zijzelf.

Voor Laurent is dit minder erg. Hij heeft al een optie genomen op een pand dat schitterend dienst zal doen als dierenwinkel. 'Royal Canin" zal het heten. Hij heeft al een optie op de pups van de queens beagles.

Prinses Astrid zou graag in het kasteel van Opgrimbie een kindercrèche uitbaten. Dat zal haar waarschijnlijk nog wel lukken, ze heeft in ieder geval de zegen van de paus en de instructies om deze ukjes op te voeden naar goede Opus Deï gewoonte.

De enigen die nog een tijdje zeker kunnen zijn van hun inkomsten zijn de koning zelve en prins Filip. Als de crisis nog lang duurt is dat natuurlijk ook niet zeker. En om voor hen een job te vinden zal een ander paar mouwen zijn. Misschien zullen ze de eerste royal doppers zijn...

Geen opmerkingen: