dinsdag 10 maart 2009

handige Hans


De overheid heeft weer iets gevonden ! Zeer slimme zet. In één beweging gaan ze een heel pak mensen aanzetten tot smetvrees, en de verkoop van ontsmettende middelen  à la Dettol promoten. (Nu reeds hebben veel vrouwen een spuitbusje Dettol in hun handtas.)  

Zo zijn ze wel, de tjeven, als je niet bij de pinken bent luizen ze je er in terwijl je er bij staat.

Op een site, Handige Hans, http://www.handigehans.be kan je tips oprapen (handen wassen nadien) over hoe je je een goede handhygiëne kan eigen maken. Op deze link zingen een groepje kinderen je op weg. Je ziet vooral aan het meisje rechts dat ze heel erg achter het liedje staat. Over verkleutering gesproken: dit is voor kindjes maar ik denk dat zelfs kleuters het te kleuterig vinden.

http://www.handigehans.be/uploadedFiles/Handige_Hans/promo/filmpje%20-%20handjes%20wassen.wmv Met een beetje fantasie zie je zo de aankondiging van tante Terry en het eekhoorntje Pluisje voor je (zou tante Terry haar handen wel gewassen hebben nadat ze Pluisje heeft vastgehad? Het is geweten dat eekhoorntjes  vol met vlooien zitten)

Ook interessant om weten dat je je handjes moet wassen als je buiten hebt gespeeld want er zouden gevaarlijke gifdeeltjes kunnen rondhangen in de lucht. (Best is helemaal niet meer buiten te komen, als het geen gifdeeltjes zijn dan zijn het ‘boemannen’!) Zo zie je, als je als je groot bent sterft aan de gevolgen van zware metalen in de lucht is het je eigen schuld, je had maar je handen moeten wassen!

 

Op deze site staan ook een aantal links op de pagina ‘meer info’. Die sturen je verder via Informatie over infectieziekten en vaccinaties op de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid naar de site waar ze je dan weer allerlei vaccinaties aanprijzen.  Je ziet, als je ziek wordt is het je eigen schuld, je had  maar beter je handen moeten wassen.

 

Ook op die ‘meer info’ pagina, vind je een site De website www.wildvanwater.be, een educatief project rond het drink- en plasbeleid in het basisonderwijs Daar vind je dit tekstfragment:

 

“…Wild van water is een educatief project voor het basisonderwijs en kadert in een gezondheidsbeleid op school. Het leert leerlingen op een natuurlijke manier plassen en stimuleert hen om meer water te drinken. Het project richt zich naar directies, schoolpersoneel en ouderverenigingen (schoolniveau), leerkrachten en leerlingen (klasniveau) en ouders (thuisniveau).”

 

Hmm, toch wel vreemd. Men gaat hier  kinderen leren NATUURLIJK PLASSEN. Ik dacht nu toch wel dat natuurlijke dingen niet hoeven aangeleerd worden? Ik zal wel dom zijn en het verkeerd zien. Maar toch. Ik heb mijn hond niet hoeven lerennatuurlijk plassen… En het reutje van hiernaast, heft zijn pootje heel vanzelfsprekend op.

Zo kan een koe niet meer alleen bevallen, moeten kinderen geleerd worden natuurlijk te plassen, word je ziek in een ziekenhuis van de ziekenhuisbacterie… Tja, de wetenschap staat voor niets!

Geen opmerkingen: