zaterdag 5 mei 2012

Ramkraak

In Roeselare is een ramkraak gepleegd op een kinderboetiek in de Jan Mahieustraat, in het centrum van de stad. Rond twee uur vanochtend hebben onbekenden de etalagedeur geforceerd. Ze zijn ervandoor gegaan met een deel van de tweedehandskinderkledij.

Het is nog niet duidelijk hoe de ramkraak precies werd gepleegd. De lokale recherche van de politiezone Riho is bezig met een onderzoek.
Zo gek krijg je mensen. Zijn dat tweedehands kleren bezet met diamanten of doorweven met gouddraad? Of is het enkel om de merken te doen?
Vaak halen mensen in echte armoede het kleine stukje zelfrespect dat hen rest uit uiterlijkheden. Willen ze mee zijn , niet opvallen, niet anders zijn. Willen ze dus ook een dure gsm (op afbetaling, net als hun tv en wat er op het moment nog ingedRAMd wordt door de reclame) of merkkledij voor hun kinderen. Dit is wat mij betreft een alarmkreet. En een vingerwijzingen naar de maatschappij en het 'Welzijnslandschap'  in het bijzonder.  Hadden die 'ramkrakers' een communicant en geen geld om mee te doen met de opsmuk van hun kroost? Geen oren voor hun probleem bij een OCMW of andere welzijnsorganisatie?


Ook een bedenking bij het woord 'ramkraak' in de titel. 'de deur werd geforceerd'. Dan moet dat toch wel een heel smal autootje geweest zijn of een heel brede deur. 

Geen opmerkingen: