vrijdag 4 mei 2012

Lilac Wine

Klimaat en natuur doen toch wel vreemde dingen. Tot een week of twee geleden leek het of niets in gang zou schieten, de lente gaf verstek, het gras groeide niet, er kwam geen schot in het bot van de de bomen en ja, van het weer moesten  en moeten we het nog steeds niet hebben (buiten een week of zo vrij vroeg, toen het weerkundig nog geen lente behoorde te zijn. En dan plots, zijn ze daar weer, de blauwe kousjes  in het bos (boshyacinten), moet het gras na een week alweer gemaaid worden  en geurt het overal naar seringen.
Het wijnmaakseizoen kan beginnen.

Jeff Buckly schreef een prachtig nummer, Lilac Wine, dat ik jullie niet wil onthouden (voor hen die het nog niet kennen). Dat en de parfum van de seringen en ik kan in gedachten al de seringenwijn proeven. Kan niet slecht zijn ! Daarna is het de beurt aan vlierbloesem om me te bekoren.



2 opmerkingen:

Unknown zei

Ik wil geen afbreuk doen aan Jeffs zangtalent, maar hem de credits voor het nummer geven is te veel eer.

Het nummer staat op Nina Simones CD "Wild Is The WInd" uit 1966 en werd in 1950 al geschreven door James Shelton voor een musical, zoals zoveel standards.
Laat dat je niet weerhouden van de seringenwijn te genieten!

http://www.winemakingtalk.com/forum/f61/lilac-wine-recipe-12748/

Ti lli zei

De KGB heeft gelijk, ere wie ere toekomt. Nina's versie mag er zeker ook zijn. Van James Shelton had ik nog nooit gehoorden Wikipedia blijkbaar ook niet behalve dat er, als je de zoekterm Lilac wine ingeeft, wel vermeld wordt dat hij dat nummer geschreven heeft. Voor de rest blijft die man een songwriting ghost.
Wat de lila wine betreft, voorlopig is die een gistende brij, om te weten of het iets drinkbaars wordt gaan we nog minstens een half jaar geduld moeten hebben.
Btw, leuk om weten dat de KGB zich voor wijn interesseert en daarbij blijkbaar nog goede smaak in muziek heeft.