maandag 15 december 2008

Het Nieuws op VTM ook digitaal ondertiteld

Standaard Online,

zaterdag 13 december 2008 | Bron: belga

Het Nieuws van 19 uur op VTM zal ook digitaal ondertiteld worden. De Vlaamse regering, op intitiatief van minister-president Kris Peeters, ook bevoegd voor Media, maakte daarvoor 500.00 euro vrij. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Sinds september 2007 werd Het Nieuws om 19 uur ondertiteld nadat de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa), de groep waar VTM toe behoort, daarvoor 500.000 euro subsidies kreeg.

Tot nu toe werd Het Nieuws enkel voor analoge tv ondertiteld via teletekst, binnenkort zal dat ook het geval zijn voor digitale televisie. Ook via iWatch, het systeem waarbij programma’s kunnen herbekeken worden, zal Het Nieuws ondertiteld worden.

"Zonder deze uitbreiding dreigt de investering in ondertiteling waardeloos te worden, gelet op de snelle evolutie van digitale televisie", zegt Peeters. "De uitbreiding vraagt van de omroep zware financiële inspanningen, maar het is wel van belang om de toegang tot Het Nieuws op elk moment en voor iedereen te garanderen."

bvb


Ja, zo zie je maar welke zender de staatszender is hé. Het feit dat de CDNV-NV.A senator Paul Van Den Driessche voor zijn politieke carrière hoofdredacteur politiek was zal hier allicht niets mee te maken hebben...

Geen opmerkingen: