dinsdag 2 december 2008

dinsdag 02 december 2008

Nederlandse weblog opent jacht op De Crem

photo news

De bekende Nederlandse weblog GeenStijl.nl heeft aangekondigd Minister van Defensie Pieter De Crem de komende weken extra in de gaten te houden. Aanleiding is de uitspraak van De Crem dat blogs een gevaarlijk fenomeen zijn.

Pieter De Crem wilde het parlement vorige week waarschuwen voor blogs nadat een studente in New York had geschreven dat de minister dronken een café was binnengestrompeld. De studente werd de volgende dag ontslagen na een telefoontje van het kabinet van De Crem.

GeenStijl is woedend en kondigt aan zich de komende weken wat verder te verdiepen in de Belgische minister. 'Wees maar fier dat België geen GeenStijl kent. Wij hadden u net zo lang hinderlijk achtervolgd totdat u om genade had gesmeekt', aldus de weblog.

GeenStijl bracht in het verleden al verscheidene Nederlandse politici in opspraak. Zo maakte minister Ella Vogelaer zich publiek belachelijk toen ze de lastige vragen van een GeenStijl-journalist niet wilde beantwoorden.




En dan de bewuste weglog : geenstijl.nl zelf aan het woord:

Belgische minister wil af van weblogs


Vandaag uitleg van het gezegde: macht corrumpeert. Graag staven we dit met een voorbeeld uit de praktijk. Speelt al een paar dagen, maar het is weekend dus tijd voor verdieping. Zo is een Nederlandse studente haar bijbaantje in een New Yorks café kwijtgeraakt omdat zij op haar weblog melding had gemaakt van het bezoek van de Belgische minister van Defensie Pieter de Crem. De bewindsman kwam onlangs met complete delegatie stomdronken het etablissement binnen strompelen. De Crem was in New York voor een 7-daags bezoek aan de Verenigde Naties. Stomdronken vertelde hij echter dat hij voor vertrek al wist dat zijn gesprekspartners zich op dat moment echter niet in New York, maar in Geneve bevonden. Allez madame, in Brussel kun je op dit moment toch een kanon afschieten en ik was zelf nog nooit in New York geweest. En nu bier! Stuur de rekening maar naar de Belgische belastingbetaler! Enfin, om een lang verhaal kort te maken: enkele dagen nadat Nathalie Lubbe Bakker op haar weblog gewag maakte van het exorbitante snoepreisje werd zij ontslagen door haar werkgever. De Crem had even laten bellen met haar werkgever en deze toonde zich solidair met de Belgische regering en liet Nathalie weten dat zij kon vertrekken. Voor de vorm moest De Crem zich nog wel even komen verantwoorden in het Belgische parlement. Het werd een beschamende vertoning (filmpje). Inplaats van meneer onmiddellijk met pek en veren de straat op te gooien, kreeg De Crem een staande ovatie na zijn waarschuwing voor het gevaar van weblogs. "We leven in een tijdgeest waarin het iedereen vrij staat naar goeddunken en zonder enige verantwoordelijkheid op blogs te gaan posten. Dit overstijgt zelfs het moddergooien." Welnu, minister De Crem, wees maar fier dat België geen GeenStijl kent. Wij hadden u net zo lang hinderlijk achtervolgd totdat u om genade had gesmeekt. Vraag maar aan Wijnand, Ella en Kay. Sterker nog, wij gaan ons de komende periode eens wat meer in België verdiepen en uw persoontje in het bijzonder. Ga alvast maar advies inwinnen bij de juridische dienst om te weten op welke wijze je maatregelen kunt nemen je 'integriteit' te beschermen. LUL!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Verkeerdelijk denkt Pieter De crem(bo) blijkbaar dat hij minister is van oorlog in plaats van minister van defensie.
In vredestijd voert het Belgisch leger sinds jaar en dag humanitaire opdrachten uit. Dat heeft ons land al veel respect en bijval opgeleverd. Groot was mijn verbazing dan ook toen hij het blijkbaar nodig vond om te verklaren dat hij niet aan het hoofd van een humanitaire organisatie stond. Het leger zou volgens onze defensieminister in de toekomst de VSA gaan bijstaan voor bombardementsopdrachten boven Afghanistan. Nu vraag ik u wat de taak is van het ministerie van landsverdediging ? Volgens mij is dat simpelweg de verdediging van het land (of dat van zijn bondgenoten) op zich nemen wanner dit onder aanval ligt. Zijn Afghaanse troepen dan ons land binnen gevallen ? Neen denk ik dan zo, ze zijn zelfs nergens te bekennen op Amerikaanse bodem. En toch wil Minister De Crem dat ons land- België, het kleine opdondertje- het grootste en machtigste leger ter wereld bijstand gaat gaan verlenen door bommenwerpers los te laten boven Afghaans grondgebied.
Hij wil ons met andere woorden meesleuren in een avontuurlijk partijtje oorlog spelen, alleen betreft het hier een echte oorlog, met echte doden.
Welke Belg heeft hier om gevraagd ? Wie denkt deze man eigenlijk dat hij vertegenwoordigt ? Interesseren hem eigenlijk wel de belangen van België en zijn bevolking, of dient hij nu de belangen van Uncle Sam.

We moeten toch niet wachten tot de body-bags met “onze jongens” erin terugkeren van De Crems partijtje oorlogje spelen om dan pas een verontwaardigde houding aan te nemen.

Ti lli zei

Hoeveel uren was hij minister van defensie toen hij met de tv camera op zich gericht uit een tank kroop? Zijn gezicht straalde als dat van een kind bij Sint-Niklaas. Zijn jongensdroom was bewaarheid geworden! En nu ongeduldig popelen om soldaatjes te verzetten in een ouderwetse 'war room'.