vrijdag 20 februari 2009

proefkonijnen


Iemand die gezegend is met een minimum aan verstand en financieel nog net rondkomt zal natuurlijk niet ingaan op zo'n advertentie. Niemand is zo gek om een totaal onbekend geneesmiddel uit te proberen. Maar! je krijgt er voor  tussen de 2300 en 3200 euro, niet niks en in deze economische moeilijke periode. In een tijd waar mensen die hun baan verliezen toch moeten zorgen dat hun auto, huis, wasmachine, verbouwingen, lening.. afbetaald zijn zullen misschien toch in de verleiding komen. Het geld dat ze krijgen zorgt er voor dat ze toch weer even rond komen. En de verkoopspraatjes die vooraf gaan aan hun participatie zullen wel mooi doordacht zijn, op maat van deze mensen die pech hebben. 
Profiteren van de ellende van anderen noem ik dat.
Oké, geneesmiddelen moeten uitgetest worden. Maar waarom zijn de mensen die aandelen hebben in deze bedrijven dan zelf geen proefpersoon? Als het toch allemaal zo onschuldig is? Maar dat zal wel niet, anders werden er niet zo'n bedragen betaald aan de proefkonijnen.

Het doet me denken aan een scène uit de film "O lucky man" van Stanley Kubrick met Malcolm Macdowell uit 1973. En wonder bij wonder heb ik dat stukje ook gevonden.

Geen opmerkingen: