dinsdag 3 februari 2009

Hoe het fijn stof verminderen?


Man man man, wat gaan we moeten aanvangen om onze levensstijl te behouden zonder begraven te worden onder het fijn stof?

Geen auto's, zeker geen diesels, tenzij je er een Melita achter hangt, geen fossiele brandstoffen meer ...

Uiteraard gaan we ergens onze energie vandaan moeten halen. Kernenergie is uit den boze zal ik nu al maar zeggen want Electrabel heeft er blijkbaar ettelijk miljoenen voor over om een grootse kampanje op te starten,ze gaan de mensen warm maken om kernenergie toch als een mogelijke optie te aanvaarden. Tenzij je een supernestbevuiler bent ga je je natuurlijk niet laten overhalen.

Milieuvriendelijk alternatieven voor dit koude landje zou zonne-energie kunnen zijn. Ik moet toegeven, ik ken daar niks van, ga er dus niet voor of tegen spreken. Maar voor zonne-energie heb je toch zon nodig. Zon-België, lijkt me niet zo'n voor de handliggende combinatie.

Ander alternatief is windenergie. Ik hoorde vanmorgen op de radio dat mensen in de directe omgeving van zo'n turbine daar toch niet allemaal te happy mee zijn. Het zou slagschaduw veroorzaken , maar met onderbrekingen. Ik stel me dat dan voor als een trage stroboscoop.
Iemand suggerreerde om de middenbermen van de autostrades met turbines te beplanten. Op zich misschien een goed idee. Het zou echter wel eens kunnen dat het slagschaduweffect heel gevaarlijk kan zijn voor mensen die gevoelig zijn aan epileptische aanvallen.
Hoe dan ook blijkt dat vleermuizen aangezogen worden door de luchtverplaatsing en klaplongetjes krijgen.
Tja een mens moet kiezen, vleermuizen of mensen.

Maar ik heb nog ideeën, misschien niet allemaal zo origineel maar wie ze wil mag ze hebben.

Waarom niet een soort accu maken, verbonden aan een soort dynamo die met een pedaal kan bediend worden. Terwijl je voor je pc zit te lezen of te werken kan je afwisselend met de ene of de ander voet energie opwekken die dan op die batterij bewaard wordt. Alle kleine toestellen als gsm, mp3-speler, lampen, ijskasten, micro- en andere golfovens... enfin al wat huishoudelijk toestel is zou kunnen genieten van zelf opgewekte energie.
Nog een ander idee. En dat is misschien wel een beetje spectaculairder, kan er zelfs naast energie geld uit geslagen worden.
Een in sneltempo opgekomen maatschappelijk fenomeen zijn de fitnesscentra. Elke zichzelf respecterende gemeente heeft er minsten één. En wat gebeurt daar? Juist, mensen zetten zich in, laten hun spiermassa's spreken. Wekken energie op. Als die energie nu eens op één of ander manier zou kunnen gekanaliseerd worden naar één of andere reuzebatterij. Gratis energie en de mensen betalen er nog voor om in het zweet huns aanschijn de uitbater van de fitnesscentra een dubbel inkomen te bezorgen.

Geen opmerkingen: