donderdag 22 januari 2009

terug naar de matras

De Morgen, 22/1/08
Hackers maakten 165.000 euro van onlinerekeningen buit
De voorbije maanden zijn meer dan 30 onlinebankrekeningen geplunderd. De piek brengt het aantal gehackte bankrekeningen in 2008 op 37. Daarbij is zo'n 165.000 euro buitgemaakt, blijkt uit statistieken van de toezichthouder CBFA.

"De gehanteerde fraudetechnieken zijn zeer professioneel", stelt CBFA-woordvoerder Hein Lannoy in De Tijd. De CBFA werkt daarom aan een rondzendbrief voor de banksector met "best practices" over de beveiliging van hun e-bankingsystemen. De rondzendbrief van 2000 is achterhaald. (belga/gb)

We gaan ons geld terug onder die goeie ouwe matras moeten stoppen. Of in onze sokken steken (maar opletten voor de gaten)want is het de fiscus niet dan zijn het de banken zelf die aan onze centjes zitten. Zijn het die twee vorige niet dan zijn het hackers die zich onze centjes toe-eigenen.
Maar ja, zo geven we die inbreker met zijn zakdoek voor zijn gezicht en zijn zak op zijn rug nog eens wat lichter werk hé. De helft van die mannen zit thuis met een hernia van het gesleur met laptops, desktops, tv's (weet je wel wat zo 'n plasmascherm weegt?)... Je ziet, every cloud has a silver lining.

Geen opmerkingen: