zondag 18 januari 2009

Oude wijn in nieuwe zakken












Het Vlaams Belang heeft zijn nieuwjaarsreceptie gehouden. Kwestie van toch nog eens pers te halen misschien want ze hebben nieuws. Het VB gaat een tijdschrift in de bussen stoppen van alle Vlamingen, op 2,4 miljoen exemplaren, je moet je publiek toch kunnen bereiken nietwaar. Naar eigen zeggen wordt het de ‘Dag allemaal’ van het Vlaams Belang. Naast dit nieuwe boeke haalden ze ook de bokshandschoenen terug uit de kast. Het krantje wordt geïntroduceerd door niemand minder dan Jean-Pierre Coopman, jawel, de ex-bokser. Waarschijnlijk kozen ze hem omdat die man nog wel zal weten hoe je een bokshandschoen moet aandoen en toch nog kan zeggen dat Vlaanderen een vuist moet maken... Daar zou Mohamed Ali het moeilijker mee gehad hebben waarschijnlijk. Ze hadden hem immers wel kunnen vragen want ze gaan wars van alle racisme de verkiezingen tegemoet.

Citaat uit “het Nieuwsblad” van 17 januari en “De standaard” van dezelfde dag. (Tja, bij gebrek aan middelen zal ook een ‘kwaliteitskrant’ met minder moeten doen zeker?)

“…Wars van alle racisme, maar tevens wars van elke politieke correctheid zullen /wij er blijven op wijzen dat er in Vlaanderen geen plaats is voor een financiële solidariteit via transfers indien er toch maar stank voor dank komt', stelde Valkeniers.”

Mooi dat ze zonder racisme willen verder doen. Andere zaak is natuurlijk dat ze van plan zijn om niet politiek correct te spelen. Als ze dat zelf al aankondigen ben ik bang van wat ze allemaal van plan zijn.

Maar och, het lijkt me toch allemaal oude wijn in nieuwe zakken. (Toch geen goed idee dacht ik, oude wijn in nieuwe zakken te doen, mijn inziens laat je oude wijn beter mooi rusten. Enfin, nieuwe wijn in oude zakken zal allicht ook geen goed idee zijn. Maar ja, die zakken houden we in ieder geval over.)


Al bij al hebben ze hen offensief vooor de kiezers van de rechtse kant ingezet. En wachten op het tegenoffensief van 'Lijst Dedecker'. Hopelijk slaan ze elkaar KO.

Geen opmerkingen: