dinsdag 27 januari 2009

sterretjes zien


Stel je voor, je bent astronaut. Je zit een beetje voor je uit te staren want alles loopt vlot.
Je zit wat te dromen. En ineens :”whaaaam” iets botst vlak voor je neus op het raam. Iets breekt en uit het ‘iets’ dwarrelt grijs-wit stof…


De Morgen 27 januari 2009


Star Trek-bedenker en vrouw begraven in de ruimte

Gene Roddenberry met zijn vrouw Majel Barrett.
De bedenker van 'Star Trek' en zijn vrouw zullen voor eeuwig samen zijn in de ruimte. De as van Gene Roddenberry en Majel Barrett Roddenberry zal volgend jaar met een raket worden gelanceerd door ruimtevaartbedrijf Celestis, dat is gespecialiseerd in zogenoemde 'herdenkingsruimtevluchten'.

De as wordt vervoerd in speciale capsules die zijn gemaakt van een materiaal dat bestand is tegen de ontberingen van een ruimtevlucht. "Zowel de capsules als het ruimteschip zullen eeuwig blijven rondzweven in de ruimte", aldus een woordvoerder van Celestis.

Nadat Roddenberry in 1991 overleed, gaf zijn vrouw al opdracht aan Celestis om een deel van zijn as de ruimte in te schieten. Dat gebeurde in 1997. Majel overleed op 18 december, waarna nu een tweede deel van Roddenberry's as de ruimte ingaat.


We hebben al lucht- en lichtvervuiling, watervervuiling, taalvervuiling en nu binnenkort dan ook ruimtevervuiling. Als je maar geld hebt kan dus inderdaad al heel veel en hoef je je niks aan te trekken van vervuiling, je mag dumpen wat en waar je maar wil.
Een dier doet niet aan nestvervuiling, daar moet je mens voor zijn.

Geen opmerkingen: