dinsdag 5 mei 2009

zwarte pest

Volgens de kersverse Amerikaanse minister van volksgezondheid Kathleen Sebelius is er in een klein dorpje in India, Rubb Ish een variant van de Bubonic Plague, de Zwarte pest, opgedoken. Een tiental mensen zouden besmet zijn.

We zijn hierop voorbereid  zegt ze, de firma Poch werkt al jarenlang aan een vaccin en heeft eindelijk na jaren van testing en klinisch onderzoek goede resultaten bereikt.

Onze eigen Marc Van Ranst beweert dat paniek niet nodig is. De ziekte zal zich waarschijnlijk afzwakken naar een grijze en later een lichtblauwe  tot donkerblauwe variant waarop ze na 7 juni volledig zal verdwijnen.

bron: BPA Bullshit Press Agency

2 opmerkingen:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Ik heb een keer gelezen, dat die Europeanen wier voorouders in de veertiende eeuw in de vuurlinie van de pest zaten maar de pest overleefd hebben, genen hebben o overgeërfd die ze immuun maken voor de pest. Als deze theorie waar is, zou het kunnen dat mensen in een al eeuwenlang afgelegen dorpje in Indië, bijvoorbeeld, niet immuun zijn geraakt voor deze ziekte, zoals de Indianen, ten gevolge van hun afzondering van de evolutie in Eurazië ook het een en ander gemist hebben, wat hun Mongoolse neven in het Oosten wel nog hebben meegemaakt.

Ti lli zei

Klopt. Vandaar de mutatie van sommige varianten en de kleurverandering. Eerst was gevreesd voor een oranje maar die zorg is ons bespaard gebleven alhoewel het natuurlijk de vraag blijft of dit inderdaad een zegen of een toorn Gods zal blijken.