maandag 25 mei 2009

Kom zeg

Is dit nu serieus bedoeld? Is dit het niveau van een 'kwaliteitskrant' als 'de Morgen'? Ik zet hier het hele artikel zodat je in een oogopslag kan zien wat ik bedoel.

Echtpaar gaat uit elkaar wegens ruzie over babynaam

Een echtpaar uit Saoedi-Arabië kon het maar niet eens geraken over de naam voor hun eerste zoon. De discussie escaleerde in die mate dat de aanstaande ouders uiteindelijk geen andere weg meer zagen dan uit de echt te scheiden. De vader wilde het kind naar zijn eigen overleden vader noemen, maar laat nu net dàt ook het idee geweest zijn van de moeder. Ondanks bemiddelingspogingen van vrienden en familie scheidden de twee 48 uur na de geboorte van hun kind.

Uit een studie is gebleken dat Saoedi-Arabië en de Golfstaten de hoogste echtscheidingsgraad kennen in de Arabische wereld. De naam van de baby werd niet bekendgemaakt. (belga/lpb)

Terwijl de wereld brandt, het wapengekletter niet verstomt, we op enkele dagen staan van weer een klucht die 'verkiezingen' heet, geeft de Morgen zijn aandacht aan een fait divers van absoluut geen tel. 

En laten we dan toch eens even ingaan op de inhoud van het artikeltje. Zelfs dat deugt niet. Een koppel dat uit elkaar gaat vanwege het niet kunnen kiezen van een naam. Alsof Dat the 'issue' is. Het gaat hier gewoon over een twee mensen waarvan de loyaliteit naar de eigen familie groter is dan de loyaliteit naar elkaar. Zo simpel is dat. Die twee mensen zijn gewoon niet los van hun families en zeker niet klaar om ouder te zijn.  

Maar wat heeft dit nu van belang in het wereldgebeuren want het gaat hier om een koppel uit Saoudi-Arabië. Is het de bedoeling die mensen belachelijk te maken? Dan is het de reporter bij mij toch niet gelukt hoor. De enige die hier belachelijk gemaakt is, is de auteur van het artikel en de redactie van de Morgen.

Geen opmerkingen: