woensdag 6 mei 2009

reclame voor medicamenten op kindermaat. En dat mag?

Er bestaat nu een website op kindermaat over ADHD. Best interessant om eens door te nemen en proberen in de huid te kruipen van een ongeveer 8 jarige om te zien hoe dit allemaal overkomt.

De tekeningetjes zijn best leuk, zullen de kinderen wel aanspreken.

De info begint met ‘druktemakers”. Als ik het me goed herinner waren we thuis allemaal wel eens druk, we waren actief in ieder geval.

Juf van Arnold, het ADHDertje vertelt op de site dat het best moeilijk kan zijn in de klas omdat de ADHDer meer aandacht vraagt, makkelijk is afgeleid. Ja , maak je lessen dan interessant hé. Ik zat ook heel vaak te dromen. Of ook dat Arnold spontaan rechtstaan als hij een vliegtuig hoort om door het raam te gaan kijken. Misschien is Arnold gewoon erg geïnteresseerd in vliegtuigen. Toch vrij normaal op die leeftijd? Welke volwassene met kantoorwerk houdt het een hele twee uur vol zonder eens recht te staan en iets uit een kast te gaan halen, de koffiemachine een bezoekje te brengen of wat meer? Kinderen, die van nature nog veel  meer beweging nodig hebben moeten dat wél kunnen?

Eerste dosis schuldgevoel opgelegd, ik stoor de klas en juf vindt dit vervelend.

 

Het zusje van een zogenaamde ADHDer is vervolgens aan het woord. Ze zegt dat het best wel eens vervelend is thuis, doordat broer zo druk is, dat er daardoor wel eens ruzie is onder de kinderen want Arnold kan niet tegen zijn verlies 

Welke 8 jarige kan dat wel? Is dat net geen mooi moment als ouder om kinderen sociale vaardigheden bij te brengen? Moet je tijd voor nemen natuurlijk.  

Ik krijg als 8-jarige mijn tweede dosis schuldgevoel.

 

Daarna is mama van de ADHDer aan ’t woord. Ook zij zegt dat ze het best wel eens moeilijk heeft met het gedrag van haar zoon. Als ze hem vlug even naar zijn kamer stuurt om iets te halen blijft hij lang weg en is met een stukje speelgoed aan ’t spelen dat hij onderweg tegenkwam. 

Derde portie schuldgevoel.

Als je als lagere schoolkind jezelf herkent in Arnold, ga je ingesmeerd worden dat je niet oké bent. Dat je écht wel die pilletjes moet slikken om het je mama en je juf te plezieren en aanvaard te worden door andere kinderen.

Smerige praktijken van Lilly, de fabrikant van Relatine onder andere die deze site maakte en waarvan de naam links in de bovenhoek van de homepage staat.

 

Ik denk dat al die voorbeeldjes ook normaal gedrag van een kind kunnen zijn. Ik weet dat het bij mij ook wel voorkwam. Toch had ik geen ADHD.

Een lagere school juf vertelde me dat ze vorig jaar op de 20 leerlingen er 8 had die op Relatine zaten, zogezegd ADHD hadden. Dat is toch wel zeer eigenaardig?

4 opmerkingen:

Basilius van Zeverkonten-de Pravda incognito zei

De Waalse pers, de perverse gevolgen van de anti-discriminatieretoriek, Joods Actueel en nu Justaert ...

De intimidatiecampagnes in de stijl van Joods Actueel of van de Waalse pers beginnen in Vlaanderen navolging te krijgen.

Een bekend ziekenfonds zou het nodig hebben gevonden om naar aanleiding van een veeleer onschuldig artikel in het ledenblad van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds klacht in te dienen bij de Controledienst voor de Ziekenfondsen. Aanleiding van die klacht is de oproep die het VNZ bij zijn leden deed om nieuwe klanten aan te brengen en de afsluiting van de oproep met de woorden “wij vergeten deze steun zeker niet!”. Omdat deze passus mogelijk als “bedrieglijke reclame” zou kunnen worden geïnterpreteerd, kan de Controledienst een sanctie uitspreken tot € 12.500 euro. Ook de vermelding dat het ziekenfonds “het snelst groeiende ziekenfonds van Vlaanderen” is, zou vanwege het vergelijkende karakter strafbaar zijn.

Vraag is of het feit dat het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds als enige ziekenfonds resoluut ijvert voor de splitsing van de volledige ziekte- en invaliditeitsverzekering, niet de ware reden is voor deze tergende aanklacht.

Indien Justaert en zijn in mijn ogen verre van christelijk ziekenfonds zijn slag thuishaalt, kan dit er enkel op wijzen dat de Controledienst corrupt is. Het doet er overigens niet toe of degenen die daarover moeten beslissen tot een vrijzinnige of confessionele zuil behoren, want in deze controlerende organen zijn Vlaamsgezinde elementen meestal zoek; de lieden die ze bemannen delen Franse genoegens.

Wordt onze vrijheid van meningsuiting, ten einde de belangen van de Vlaamse bevolking zo doeltreffend mogelijk te schaden, binnenkort ook strafbaar? Zullen mensen zelfs geen ansichtkaart naar huis meer durven te sturen, uit vrees de politie aan de deur te krijgen, omdat ze op de kaart iets onschuldigs zouden kunnen schrijven dat in het hoofd van wel iemand verdacht moet zijn: 'Groetjes uit een vrij en gelukkig Nederland'? Ze zullen zelfs niet meer durven te denken dat ze in een totalitaire staat leven, die beheerst wordt door de wensen, de grillen en de macabere sadistische humor van de francofonie en de loge.

Elke dag weer zie je de grens verlegd worden en mijns inziens is voor Vlaanderen de tijd aangebroken om méér te leren doen dan ja knikken en alles maar over je heen te laten gaan, de kerk - zelfs onder vrijzinnigen - in het midden te houden en te zeggen 'ge kunt daar begot toch nietten aan doen', want het zal wel moeten dat je er iets tegen doet! De regenten van Nederland bakken het zelfs nog zo bont niet als hier. Getuige de diversiteit alleen al binnen alle media daar. Het is hier zover gekomen, dat je niet meer kunt zeggen 'laten we ons niet provoceren', maar dat je wel zult moeten handelen. Als iemand op je kop slaat, is dat immers geen provocatie meer, maar een oorlogsdaad. En tegenwoordig is het zelfs zo dat als je op je hoofd wordt geslagen, jij het bent die veroordeeld dreigt te worden vanwege de daden van je beul.

Over die brave Vlamingen zullen de Franstaligen en grote groepen allochtonen zonder veel 'compassie' heengaan als ze zich zonder verweer blijven laten benadelen. Elke dag weer, wordt de grens van het fatsoen verlegd, maar slechts omdat Vlamingen collectief en van solidaire mechanismen verstoken de beulen laten begaan. Als één Vlaming zijn mond toch durft opendoen, zie je vooral de vrouwen veelbetekenend naar elkaar kijken en meewarig het hoofd schudden omdat je die maatschappij waar nota bene zij nog het meeste onverdiende profijt uit halen (van zwangerschapsverlof over ouderschapsverlof tot tijdskrediet) wil verdedigen tegen de barbarij van de Semitische en Latijnse wanculturen die een vrouw als lager dan een hond zien.

De collaborateurs krijgen echter slechts wat uitstel en zeker niet het verhoopte respect van de kolonialisten. De dag komt dat ze iedereen van wie de kleur van de ogen hen niet aanstaat, zullen dwingen zelfmoord te plegen of euthanasie aan te vragen.

Ti lli zei

Ik zie niet direct wat dit met het artikel te maken heeft maar enfin, het staat je vrij te zeggen wat je wil zeggen, ook al is het op de verkeerde plaats.

Basilius van Zeverkonten-de Pravda zei

Ik schatte in dat jij dit interessant zou vinden. Anders wis je het maar he ?

Anoniem zei

Je hebt gelijk! Dit soort van reclame is echt ongehoord! Het maakt een 'psychisch zieke' van elk normaal kind onder de zon.