dinsdag 26 mei 2009

sign of the times


De Apostolische Signatuur, de hoogste rechtbank van de Vaticaanse Curie, heeft beslist dat leden van een kritische beweging binnen de katholieke kerk, 'Wir sind Kirche', niet meer kan toegelaten worden in allerlei kerkelijke raden. Als dit niet nogmaals de intenties van de paus en zijn gevolg, of het gevolg met zijn paus, mij om het eender, duidelijk maakt! Niet één stap terug in de tijd maar een aantal kilometer heb ik de indruk. Straks worden weer alle missen in het latijn gedaan, mogen zelfmoordenaars niet meer op 'gezegende grond' begraven worden, moeten de vrouwen een hoofddoek dragen(!) eer ze de kerk binnen mogen en worden holebi's in de ban geslagen.http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/865198/2009/05/26/Bisschoppen-mogen-kritische-katholieken-weigeren.dhtml
Ook eigenaardig dat van de vlaamse online kranten er maar één is die van dit nieuws gewag maakt, namelijk de Morgen. Is het zover gekomen dat de kerk mee de inhoud van de kranten bepaalt? Of is dit een fait divers, niet de moeite om te melden en minder belangrijk dan dat Mel B op zoek is naar girlpower?

1 opmerking:

djidji zei

De missen terug in het latijn, misschien dat ik ze dàn begrijp...
Laat ze maar weigeren, hoe meer hoe beter, tot er niemand meer overblijft, dan moeten we daar ook al geen subsidies meer in pompen.