zondag 1 maart 2009

Spieren zullen niet volstaan

Zo ver ik weet was de eerste persoon uit de showbizz die zich op het politiek toneel waagde Grace Patricia Kelly werd later de Doorluchtige Hoogheid Prinses Grace Patricia van Monaco. Dan hadden we Ronald Reagan, een acteur die in B-movies speelde, maar zelfs als president van de VS enkel op B -niveau acteerde. Wij hebben ook stapels BV's uit de show-  TV-en filmbizz die menen een roeping te hebben en het volk in de politiek zouden willen dienen. (van wat ik in mijn leven gezien heb is het echter vooral zichzelf die ze bedienen).
Toch is een keuze voor de politiek niet altijd een makkie. Zo heeft ook mosselman Arnold Schwartzenegger het niet makkelijk. Zo blijkt uit het volgend artikel:


Trois années de précipitations inférieures à la moyenne ont forcé le gouverneur de la Californie, Arnold Schwarzenegger, à déclarer l'état d'urgence. Les précipitations atteignent 87 % des moyennes saisonnières en Californie.

 

Ainsi, les services d'approvisionnement en eau en milieu urbain devront réduire leur consommation de 20 %. Plusieurs mesures de conservation sont envisagées dans cet État de 25 millions d'habitants.

 

L'or bleu est si précieux que l'État a averti des milliers d'entrepreneurs qu'il ne pourrait leur fournir qu'une partie des quantités d'eau demandées pour 2009. Déjà, de nombreux agriculteurs ont laissé leurs champs en jachère en raison de la sécheresse, entraînant la mise à pied de 95 000 ouvriers agricoles.

 

La Californie est le premier producteur agricole des États-Unis, avec 300 000 hectares de terrain. On anticipe des pertes de 2 milliards de dollars cette année pour l'économie californienne, ce qui devrait entraîner une hausse des prix des aliments. La Californie produit le quart des fruits et légumes américains.

 

Radio-Canada.ca avec

Associated Press

 

Het artikel komt hier op neer dat er in Californië al drie jaar op rij zeer weinig neerslag gevallen is zodat water nu een heel kostbaar iets geworden is, ze spreken van blauw goud.

Naast de economische crisis zal er een enorme stijging zijn van de groenten- en fruitprijzen. Californië is immers de leverancier van een vierde van de Amerikaanse groente- en fruitmarkt.

Er zijn ondertussen al 95 000 landarbeiders werkloos.  Als dit zo verder gaat wordt Californië het eerste 3de wereldland in het westen.

 

En bij dat alles moet je dan de pech hebben een filmster als gouverneur te hebben.

Zouden de sterren in Hollywood iets voelen van deze problemen? Ze zullen misschien eens morren als ze hun pelouze niet mogen besproeien.

Zouden ze nu kindjes gaan adopteren uit hun eigen slums?

 

1 opmerking:

Anoniem zei

En wij maar klagen als het regent :-)