woensdag 13 juni 2012

een bank achteruit

In het kort, de ouders van een 10-jarige uit Quévy, zijn naar de gemeenteraad  getrokken omdat ze niet akkoord gingen met een straf die hun zoon opliep na een ruzie op de speelkoer. De jongen moest een opstel maken met de titel: 'je hoeft niet altijd de slechte raad van je kameraden op te volgen.'
Wat mij betreft een creatieve manier om met straffen om te gaan. 
De gemeenteraad bevestigde de straf. De ouders konden dit niet slikken n advocaat zijnde, trokken ze naar de raad van staten. Deze bevestigde de straf, vond het een goed idee omdat opstellen maken kinderen leren nadenken en leren zich op een correcte manier uit te drukken.


Ik hoop dit kind nooit te moeten tegen komen als het volwassen is. Tenzij het meer verstand heeft dan zijn ouders, vrees ik dat , het idee van alles te moeten aanvechten, altijd je gelijk te moeten halen, uit dit kind een vreselijk arrogante volwassene zal groeien. Maar misschien wordt hij ook wel een top advocaat. Waarschijnlijk één die zijn pleidooien door een ander zal laten schrijven want een tekst op papier zetten lukt hem nu al niet.

1 opmerking:

djidji zei

Blijf maar gemotiveerd les geven met zo'n ouders...