zaterdag 29 november 2008

vandaag in de Standaard online:

Open Vld wil Engels als derde administratieve taal in Brussel


BRUSSEL - Open Vld stelt voor om het Engels als derde administratieve taal in te voeren in Brussel, hoewel dat voorlopig in strijd is met de taalwetgeving. Dat bericht De Morgen zaterdag.

Het voorstel houdt niet in dat Engels altijd en overal kan gebruikt worden. Het zou enkel kunnen aan loketten. "Het is beter een bestaande praktijk te institutionaliseren dan de realiteit te ontkennen", zo zegt Sven Gatz.

De Vlaamse liberalen congresseren dit weekend over Brussel. Ze hebben een batterij maatregelen voor de hoofdstad klaar. Die moeten Brussel een internationaler cachet geven en zo haar economie stuwen. Het gaat onder meer om de oprichting van een Brussels Metropolitan Region, met daarin ook gemeenten uit Vlaams- en Waals-Brabant. Open Vld wil ook prestigieuze architectuurprojecten en een beter openbaar vervoer. (SAG)

BELGA

Hoe meer talen hoe meer vreugde!
En sprak de overgrote meerderheid van de wereldbevolking geen Chinees?


Volledigheidshalve wil ik je nog de url meegeven van wat er ook nog in de morgen stond hierover. Een directe link is blijkbaar niet mogelijk dus wordt het knippen en plakken :
http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/516785/2008/11/29/Tussenstand-En-de-trommels-roffelen-verder.dhtml
En misschien toch even een stukje plakken:
"..Keulen zou zich wat dat betreft ook eens mogen laven aan de woorden van die andere partijgenoot van hem, Brusselaar Sven Gatz. "Ik weet niet of we de tweeledigheid van het Nederlands en het Frans, die beide samen (en niet apart) de ziel uitmaken van Brussel, moeten uitgommen", vraagt die zich af, "maar we mogen wel het plan koesteren om die te overstijgen." Het Engels als derde administratieve taal in de hoofdstad? Why not?"

1 opmerking:

eric rosseel zei

ga je nu reclame maken voor de dubbelzinnige strategie van Open Vld ?
en wat de link naar DM betreft: het is een beetje zoeken hoe een url aangelinkt kan worden. het hangt ervan af hoe je hem erin plakt. ik heb er ook soms problemen mee. ik zou hem nog eens copiƫren en er op nieuw inplakken. je ziet op het moment van plakken zelf of de url als url wordt herkend of als gewone tekst. maar "hoe" je het precies moet doen, weet ik ook niet. maar finaal lukt het me toch altijd. een beetje trial and error.