zondag 25 januari 2009

Ondertussen komt er meer en meer info binnen in verband met onze nieuwste 'massamoordenaar', de 'Joker', hebben meer en meer experten er hun mening over.

Daarnet spraken er drie op de 'Zevende Dag", waaronder de expert die ik op mijn blog van gisteren al aanhaalde. Hij moest nu toch ook toegeven dat het niet de "gewone massamoordenaar" is, dat hij het ook niet weet.

De forensische psychiater was heel voorzichtig in zijn uitlatingen, liet alle mogelijkheden open maar gaf toch ook al aan dat de kans reëel was dat de man in een vorm van psychose handelde.

Wat echter niemand tot nu toe in het openbaar durft uitspreken is dat die psychose wel eens zou geïnduceerd kunnen zijn door psychofarmaca.

Eric Rosseel http://www.ericrosseel.blogspot.com/ en medewerkers van het Netwerk Psyciatrie en Samenleving hebben hier al een tijd geleden, ook naar aanleiding van de acties van Hans Van Temse onderzoek naar uitgevoerd en blijkt nu dat een bij een heel groot aantal van 'soorgelijke' waanzinnige moorden de daders psychopharmaca nemen.

Over welke medicatie het dan precies gaat is terug te vinden op devolgende blog: http://www.haesbrouck.be/. De blog is van een man die heel zijn leven als apotheker verbonden geweest is aan een psychiatrisch ziekenhuis. In ons land wordt hij doodgezwegen maar in Nederland geeft hij lezingen.

Hij heeft het dan vooral over psychofarmaca hetzij antidepressiva van het SSRI type zoals Prozac hetzij ADHD-medicijnen (type Rilatine).

Als je die zaken leest hou je je hart vast voor de toekomst. Sinds de laatste tien jaar is Relatine een heel gewoon iets, nemen zelfs kleuters en vooral lagere schoolkinderen het meer en meer.

Ik kan nu best wel geloven dat ouders en opvoeders het heel moeilijk hebben met kinderen die druk zijn als ze zelf oververmoeid thuiskomen na een lange dagtaak. Kinderen kunnen je op die momenten, waarop je tracht én te bekomen van je dagtaak én probeert eten op tafel te krijgen én de wasmachine in het oog te houden wat teveel zijn als ze zich niet even rustig kunnen bezig houden. En dan zou hulp best welkom zijn. Dan moet er gezocht worden naar een beetje 'relief' maar laat ons dat alstublieft niet zoeken in pilletjes.


Ook antidepressiva zijn vaak niet de oplossing. Maar ja, praten met mensen neemt tijd. Je kan al makkelijk een uur een uur en half bezig zijn met een persoon die zijn verhaal wil doen. Op die tijd kan een arts of psychiater natuurlijk wel zes tot tien mensen zien, vijf vragen stellen en een pilletje voorschrijven. Tijd (= geld) gewonnen, iedereen content, ook de pharmaindustrie die er vast nog wel wat snoepreisjes of andere 'incestives'voor over heeft.

Als er dan binnen vijf tot tien jaar dubbel zoveel 'waanzinnige' moorden plaats vinden zullen ze de schuld wel weer op iemand of iets anders kunnen steken.

Geen opmerkingen: