Logisch toch dat de Raad van State het wetsvoorstel dat het parlement indiende om de topsalarissen en ontslagpremies aan banden te leggen werd verwierp.
Wie zit er immers in de Raad van State? Niet jij en ik, niet de gewone man die hard moet werken voor zijn gewoon salaris.
Dat is nu net het onmogelijke aan de democrtaie zoals wij ze hebben. De politici aan de top zijn niet 'de gewone man' maar de confraters of de colleagae in de Raden van Bestuur aan de instellingen van haute finance en zo meer. Of ze zetelen samen in de loge of serviceclubs.
Natuurlijk gaan ze hun eigen belangen niet ondermijnen. Waarom er dan toch zo'n wetsvorstellen worden ingediend? Omdat de mensen die ze indienen heel goed weten dat ze toch zullen tegen gehouden worden. Beetje hypocresie is hen niet vreemd. En op deze manier kunnen ze de schijn ophouden dat ze nog steeds 'het volk' vertegenwoordigen, dat ze ook voor het herverdelen van de rijkdom zijn.
Neen hoor, de kaarten zijn immers verdeeld en de volgende generatie van de nieuwe 'adel' staat reeds klaar om het spel over te nemen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten